Prinsparets stiftelse

”Prinsparets stiftelse” är en välgörenhetsorganisation som grundades av prinsessan Sofia och prins Carl Philip av Sverige.

Prinsparets stiftelse
Prinsparets stiftelse

 

Syftet med stiftelsen är att stödja och främja olika välgörenhetsprojekt och initiativ som fokuserar på barns och ungas välbefinnande, hälsa, utbildning och integration.

Prinsparets stiftelse arbetar för att stödja organisationer och projekt som verkar för att förbättra livssituationen för barn och unga i Sverige. Det kan inkludera insatser för att bekämpa barnfattigdom, främja hälsosamma levnadsvanor, stödja barn och unga med funktionsnedsättningar, främja utbildning och läskunnighet, samt främja integration och mångfald.

Stiftelsen driver också olika initiativ och program för att öka medvetenheten och stödet för dessa frågor både nationellt och internationellt. Det kan inkludera kampanjer, evenemang, konferenser och samarbeten med andra organisationer och aktörer inom välgörenhetssektorn.

Genom sitt arbete bidrar Prinsparets stiftelse till att göra en positiv skillnad i samhället och förbättra livet för barn och unga i Sverige. Stiftelsens verksamhet finansieras genom donationer, gåvor och andra former av stöd från privatpersoner, företag och andra organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *