Vilka kungligheter har bott på Rånäs Slott?

Rånäs Slott, beläget i Rånäs nära Norrtälje i Sverige, har en historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet och har genom åren varit i ägor för flera olika adelsfamiljer.

Vilka kungligheter har bott på Rånäs Slott?
Vilka kungligheter har bott på Rånäs Slott?

 

När det gäller kungliga boenden har det inte varit några kungligheter som huvudsakligen bott på slottet. Istället har det fungerat som en plats för tillfälliga vistelser för kungliga och högt uppsatta personer.

Under 1900-talet var slottet under en tid i ägor för Axel Wenner-Gren, en framstående svensk industriman och entreprenör, som lät restaurera slottet och använde det som sitt privata residens. Axel Wenner-Gren var inte kunglig, men han var en inflytelserik och välbärgad person i sin tid.

Idag är Rånäs Slott ett populärt hotell och konferensanläggning som erbjuder gästerna en lyxig och avkopplande miljö att njuta av. Även om det inte har varit några kungliga boenden där under modern tid, fortsätter slottet att vara en symbol för elegans och historisk charm i den svenska landsbygden.

Petter Stordalen har ett finger med i spelet!

Informationen om ägandet av Rånäs Slott kan ha förändrats över tiden, och det är viktigt att notera att min senaste uppdatering stoppar vid januari 2022, så det kan finnas förändringar som skett efter det. I januari 2022 ägdes Rånäs Slott av Petter Stordalen, en framstående norsk affärsman och hotellmagnat. Stordalen är grundare och ägare av Nordic Choice Hotels, som är en av de största hotellkedjorna i Norden.

Under Petter Stordalens ägande har Rånäs Slott fortsatt att fungera som ett populärt hotell och konferensanläggning, där gästerna kan njuta av lyxiga boenden och faciliteter i en historisk och vacker miljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *